top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEdith Wouters

1 van de '9 stemmen' in het Vlaamse architectuurcultuurlandschap op architectuurbiënnale in Venetië


Toen ik in 2007 AR-TUR - toen nog 'architectuurvereniging in Turnhout', nu 'platform voor architectuur en ruimte' - mee oprichtte, had ik nooit gedacht dat het zo'n spannend en gestaag traject zou worden, waarin steeds meer mensen van binnen en buiten de Kempen zouden betrokken worden, nu zelfs tot in Venetië toe.Ik vond het alvast een hele eer om als één van de negen stemmen aan bod te komen in het boek 'Composite Presence' dat wordt uitgegeven naar aanleiding van de architectuurbiënnale in Venetië. De biënnale loopt van mei tot november 2021. Bovenbouw Architectuur presenteert in het Belgisch paviljoen de tentoonstelling Composite Presence. Een gigantisch maquettelandschap toont er de wrijving tussen stad en architectuur in Vlaanderen.


De geselecteerde projecten tonen het belang van het actuele beleid qua stadsplanning en aanbestedingen. Veel van de ontwerpen in deze stedelijke compositie komen voort uit procedures die opgezet werden door de stadsbouwmeesters, de Vlaams Bouwmeester en verwante publieke instellingen in Vlaanderen en Brussel die inzetten op een kwaliteitsvolle stedelijke omgeving.

In de catalogus wordt dit bijzondere aspect van het architectuurbeleid verder uitgediept met inhoudelijke bijdragen van onder meer ook Leo Van Broeck (voormalig Vlaams Bouwmeester), Christian Rapp (Stadsbouwmeester Antwerpen), Kristiaan Borret (Bouwmeester Brussel), Peter Vanden Abeele (Stadsbouwmeester Gent).


De biënnale loopt van mei tot november 2021. Meer info vind je hier.
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page