Ruim wonen in een smalle rijwoning.

ONTWERP / EDITH WOUTERS ism TEEMA ARCHITECTEN, 2007-2010

TEEMA architecten baseerde haar concept op twee pijlers: een 'nissenwand' en een centraal trapvolume. Om meer licht en een ruimtelijk gevoel te creëren in deze woning drongen enkele grondige ingrepen zich op. Zo werd de achtergevel helemaal afgebroken en over twee verdiepingen opgetrokken in glas. Om het licht zo weinig mogelijk in de weg te leggen voorzagen we een vide tegen de glasgevel achteraan. Daardoor sijpelt het licht dat op de eerste verdieping valt ook naar beneden. Binnenin zijn horizontale en verticale zichtlijnen gecreëerd die het licht door de hele woning sturen. Zo is de trapschacht de grootste verticale as. Een tweede pijler is de voorzetwand die zich uitstrekt over de verschillende verdiepingen en sporadisch nissen bevat waarin tastbare reisherinneringen van de bouwheer worden tentoongesteld. Toch bleven ook enkele originele elementen bewaard. Zo werden aan de voorgevel slechts minimale aanpassingen gedaan en ook de verticale onderverdelingen in het pand bleven, op enkele vides na, bewaard. Het houten trapvolume herbergt enkelen keukenkasten. En de 'nissenwand' heeft een bergfunctie in de keuken.

TEEMA 07 099 LEEANT traphal

TEEMA 07 099 LEEANT voorgevel

TEEMA 07 099 LEENANT niveau 1

TEEMA 07 099 LEEANT slaapkamer

TEEMA 07 099 LEEANT axonometrie

TEEMA 07 099 LEEANT badkamer

TEEMA 07 099 LEEANT eetruimte

TEEMA 07 099 LEEANT achtergevel

TEEMA 07 099 LEEANT bureau