top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEdith Wouters

Dorpsgesprek Wortel


Het afgelopen jaar gingen ruim 40 ambassadeurs van Wortel in gesprek. Ze formuleerden ambities voor de toekomst van het dorp. Op 19 november 2020 mocht ik voor AR-TUR de gespreksleiding verzorgen in een online dorpsgesprek waarvoor we alle bewoners van Wortel uitnodigden om mee te praten.
Wortel bewaarde grotendeels nog zijn dorpse karakter. Nu staat het dorp voor een aantal uitdagingen, onder meer op het vlak van voorzieningen voor de bewoners en op het vlak van ruimtelijke ontwikkelingen. De ambassadeurs gingen in gesprek over vier thema’s: de pleinen, de verbindingen en trage wegen, de dorpse beeldkwaliteit en de ontmoeting tussen bewoners. We gingen in gesprek met ambassadeurs en bewoners van Wortel en met de burgemeester en schepenen. Tijdens de uitzending kon je vanuit je eigen huiskamer vragen stellen en reageren. Lees meer op www.ar-tur.be/wortel.

De bevindingen van het gehele traject bundelt AR-TUR in een dorpontwikkelingskader voor de dorpskern. Dat moet houvast en inspiratie bieden voor toekomstige ontwikkelingen, voor het beleid én voor concrete acties van bewoners en organisaties.
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page